• Akne behandling som fungerar

  Det finns flera myter inom detta ämne, och dessutom slarvar många med huden vilket gör problemet värre. Här kommer mina 10 bästa vardagstips mot akne som tåls att ha i bakhuvudet:

  Hudvård i samma serie
  Det finns många hudvårdsmärken som hjälper mot acne, alla märken passar inte alla, utan man måste känna sin hy och testa sig fram för att hitta det som fungerar för dig. Det viktigaste är dock att ha alla produkter med samma märke, du bör exempelvis inte ha en rengöring från Proactiv, en dagkräm från ACO och en ansiktsvatten från Vichy, då får inte huden balans. Satsa på en hel serie istället!

  Det är även viktigt att faktiskt använda produkter som är anpassade för ansiktet, schampo eller duschkräm är ingen bra idé och handtvål är big no no om du vill ha en fin hy. Huden i ansiktet är så tunn samt känslig! Om du byter hudvård så ska du även vara redo på att du kommer få sämre hy i början, innan huden vänjer sig. Ha tålamod samt byt inte hudvård innan en viktig fest eller liknande.

  Drick massor med vatten
  Vatten får kroppen att göra sig av med slaggprodukter, så drick mycket med vatten varenda dag så renas huden inifrån.

  Bra smink
  Har du finnar och använder en foundation från HM, ja då har du svaret på problemet. Har man lätt för att få finnar så är det viktigt att välja produkter med omsorg, gärna mineralfoundation som är lätt på huden och låter den andas. Nudh minerals foundation t.ex. kostar 199kr och innehåller bara mineraler – inga tillsatser som huden kan reagera på!

  Byt sängkläder ofta
  Även fast det inte syns, så samlas det massor av svett, flott, dreggel samt bakterier i våra sängkläder. Att lägga sig med nytvättat ansikte på en gammal huvudkudde är inte alltid det snällaste mot hyn. Byt sängkläder ofta, speciellt kudden, så slipper din hy lida under natten.

  Torka inte ut finnarna
  Många tror att man ska torka ut huden för att bli av med finnarna, detta stämmer inte. Om du hela tiden torkar ut huden, så kommer den producera mer och mer fett för att kompensera och då blir problemet bara värre. Undvik produkter med olja, men välj en som ger mycket fukt.

  Akta ansiktet från hårprodukter
  Hårprodukter så som hårspray och torrschampo kan täppa till porerna, vilket i sin tur leder till finnar. Håll undan ansiktet ordentligt när du fixar håret.

  Rengör telefonen
  Vet du hur mycket bakterier och smuts som sitter på din mobil? Rengör den ofta, med en våtservett exempelvis, så slipper du förvärra din akne genom att gnugga in smuts direkt i ansiktet.


  Tvätta ansiktet morgon samt kväll
  Under natten rensas huden samt slaggprodukter lägger sig på ytan. Därför bör man tvätta ansiktet på morgonen. På kvällen skall allt smink bort, och även fast man inte använder smink skall man tvätta ansiktet. I luften finns alltid avgaser, smuts samt skit som lägger sig på ytan. Men, tvätta inte ansiktet mer än så, det kan torka ut ansiktet vilket gör att huden producerar mer fett och man kan få finnar.

  Täck finnen
  Jag kommer ta upp detta med att täcka akne med smink i ett annat inlägg inom kort. Men om du har fått en finne som du stör dig på, så kan du kamouflera den genom att få den att se ut som en skönhetsfläck istället. Måla en brun prick ovanpå finnen, så ser det bara ut som en vanlig leverfläck och ingen kommer tänka på den.

  Tvätta dina sminkborstar
  Sminkborstarna är en riktig bakteriefälla, tvätta minst en gång i veckan och desinfektera gärna med ”sminkborst-sprit” före varje användning.


 • Comments

  No comments yet

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Add comment

  Name / User name:

  E-mail (optional):

  Website (optional):

  Comment: